Hé, jij daar! Ja, jij!
Heb jij wel eens last van een ITCH?
‘Wat is een ITCH?’, hoor ik je denken.
Een ITCH is zoals een ‘jeukje’. Het is iets dat je niet kan zien, maar je hebt er wel last van. Het is vervelend voor jou en daarom kan het goed zijn om er iets aan te doen. Als je ‘een jeukje’ hebt, ga je toch ook even krabben? Een ITCH is een ‘jeukje’ waarvan je nog een beetje moet leren hoe je die kan wegkrabben. En dáár kan ik je bij helpen.
Een ITCH kan bijvoorbeeld zijn:
- Je voelt je onzeker.
- Je hebt wel eens last van gevoelens als boosheid of verdriet en je weet niet goed hoe je daarmee moet omgaan.
- Je hebt faalangst: je bent zo bang om foutjes te maken dat je uitdagingen liever uit de weg gaat.
- Je hebt wel eens minder leuke gedachten.
- Je vindt het moeilijk om vriendjes te maken.
- In bepaalde situaties weet je niet goed hoe je te gedragen.
- Je hebt vaak ruzie met andere kinderen, je ouders of je leerkracht.
- Je hebt iemand verloren en hebt ondersteuning nodig bij het rouwen.
- …
Het kan echt vanalles zijn!
Als jij last hebt van een ITCH, kunnen je ouders contact opnemen met mij. Dan doen we helemaal gratis en zonder verplichtingen een ‘intake-gesprek’. Daarmee kijken we even samen (met of zonder je ouders, samen of apart) naar wat je vraag precies is. Als ik dan het gevoel heb dat ik je kan helpen EN zowel jij als je ouders hebben er een goed gevoel bij, dan kunnen we een afspraak maken voor een sessie. In zo’n sessie gaan we samen aan de slag en oefenen we met oplossingen voor jouw probleem. En maak je geen zorgen, het wordt geen saai gesprek. Het wordt FUN! We spelen spelletjes, leren werken met superslimme tools die je helpen met je ITCH, …
Daarnaast maak je kennis met mijn toffe vrienden, ‘Growie en Fixie’. Je wordt een kei in het gebruiken van je ‘gedachte-kracht’. Je leert je talenten kennen en ontwikkelen, … Én je ontdekt wat voor een fantastisch persoontje je bent. Samen werken we aan de vleugels die jou een vliegende start geven in het leven.
Als het jeukt moet je krabben. Lies kan kei goed krabben.
Mila
‘Samen’, zeg ik. Maar ik heb me nog niet voorgesteld! Oeps!
Ik ben Lies, 41 jaar, mama van Jozefien en Otis. Ik werk op een school als ‘zorgcoördinator’. Dat betekent dat ik ervoor probeer te zorgen dat iedereen zich goed voelt en dat alle kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Mijn hobby’s zijn lopen, suppen, voetballen, … Kortom, als het actief en buiten is, dan ben ik er graag bij. Maar ook chillen met mijn vrienden, doe ik graag. Verder hou ik van lekker eten en drinken, festivalletjes, dansen, … en onnozel doen in het algemeen. 😊😊😊
Mama’s en papa’s, hier vind je meer praktische info. Neem gerust vrijblijvend contact op.
Download hier je kleurplaat van Fixie en Growie.
De handleiding van je eigen kind, ze lijkt soms wel even onvindbaar als de pot goud op het einde van de regenboog.
Dankzij Lies herontdekte onze dochter haar vrolijke, zorgzame zelf. Lies zorgde voor een kader waarin “oplossend denken” de norm werd – laagdrempelig en écht op kindermaat. En nee, niet alle dagen zijn vanaf nu gevuld met regenbogen maar wij hebben als gezin zomaar eventjes een pot goud gevonden (blond, blauwe ogen en 1,4m groot) én samen met Lies een nieuw hoofdstuk van onze handleiding geschreven.
Debbie